Bouillon-kasteel
Foto Door ErikH, CC BY-SA 3.0, Link

Het oudste en interessantste overblijfsel van het feodale tijdperk in België. De oorsprong van de eerste vesting zou uit de 8ste eeuw dateren. Het bestaan ervan wordt bevestigd vanaf 988. Het kasteel is onlosmakelijk verbonden met Godfried van Bouillon, leider van de Eerste Kruistocht (1096) en Beschermer van het Heilige Graf. Het bouwwerk werd gebruikt voor militaire doeleinden tot 1830.

Didactische tentoonstelling over roofvogels gedurende het hele jaar en voorstellingen van 1 maart tot 11 november.

museum-dierenpark-rochehaut
Ontdek het dierenpark en het Landbouwmuseum van Rochehaut: twee attracties in de natuur waar u veel plezier zult beleven.

Frahan
Frahan is een dorpje in de Belgische provincie Luxemburg. Frahan maakt deel uit van Rochehaut, een deelgemeente van de stad Bouillon. Het dorpje ligt in een meander van de Semois. Frahan mag zich als geklasseerd bloemendorp een “dorp van de rozen” noemen.
charme-de-la-semois
Het geluk schuilt vaak in kleine details

In het restaurant kunt u genieten van uitgekiende en traditionele bereidingen.
Jane, de echtgenote van Dimitri, verzorgt de zaal. Ze verwelkomt en adviseert u. Dat is alvast een goede start voor een heerlijk moment onder vrienden, in familie enz.Van kleine honger-stiller tot gastronomisch menu kunt u kiezen uit seizoens-gebonden en dagverse gerechten.

Zowel bij zwoel zomerweer als bij donkere winterdager is brasserie “Le Charme de la Semois” een rustpunt tijdens uw verblijf of perfecte stop op een wandeling. Van frisdrank, streekbiertje, longdrink of een lekker wijntje, alles is er voorhanden voor een gezellig moment.

Openingsuren voor het restaurant en de brasserie:
11u30 – 13u30 en 18u30 – 20u30

Op zaterdagavond en zondagmiddag serveren we geen snacks.

 

 

 

kasteel-fort-sedan
Kom in het hart van de stad de reus van Sedan ontdekken, een fort van 35 000 m² dat er bijna zes eeuwen geleden gebouwd werd. Dagelijks geopend van 10u tot 17u. (18u in juli-augustus)

http://www.chateau-fort-sedan.fr/nl

 

 

Recrealle
Wilt u van een ontspannende dag genieten ? Of wilt u sportieve en ludieke activiteiten beoefenen in de Belgische ardennen ?

Maak uw eigen programma op en combineer kano/kayak op de Semois, baden, mountainbiken, segway rijden, muurklimmen, electrische quads rijden, mini golven, bowlen,trampoline,….

Met de familie of in groep, geniet van een prachtige dag bij “Récréalle” !